خبرگزاری فارس، وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در نشست خبری صبح امروز با بیان اینکه هفته پژوهش از 21 تا 27 آذر برگزار میشود، گفت: مهمترین هدف ما برای برگزاری این هفته، ایجاد و احیای تفکر پژوهش و فناوری در اذهان عموم، افراد خاص، محققان، دانشجویان و دانش آموزان است.
وی افزود: سوق دادن پایان نامهها به سمت تولید و تقاضای کشور برای ماموریت گرا کردن پژوهش، از مهمترین اهداف ستاد پژوهش و فناوری است که این هفته با هماهنگی تمامی دستگاهها و وزارتخانهها در جلسات مداوم بررسی میشود.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: ایجاد فضای سرمایه گذاری، پشتیبانی همکاری صنعت حوزه و دانشگاه، عمیق کردن پژوهش در لایههای میانی کشور و توسعه فناوری، مسائلی است که در برگزاری هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری مورد نظر بوده است، همچنین در این هفته از برگزیدگان پژوهش و فناوری کشور نیز تجلیل میشود.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهش و فناوری دانش آموزی گفت: این جشنواره نیز با حضور دانش آموزان و تقدیر از 21 گروه دانش آموزی برگزار میشود. همچنین تجلیل از ایدههای برتر، تشویق از حامیان و خیران حوزه پژوهش و فناوری و انتخاب و معرفی استانهای برتر از جمله برنامههای هفته پژوهش و فناوری است.
دریافت فرم word
عنوان: فرم ثبت اطلاعات فردی در سامانه سمات
دستگاههای اجرایی برای ثبت اطلاعات پژوهشگران ، همکاران و ناظرین طرح های پژوهشی خود ابتدا باید اطلاعات افراد را در سامانه سمات درج نمایند که بدست آوردن این اطلاعات از افراد مرتبط با طرح قدری مشکل و وقت گیر است .
امید است این فرم word که متناسب با فرم آنلاین سامانه سمات طراحی شده ابزار مناسبی باشد برای کارشناسان و کاربران بخش پژوهشی که با ارسال و دریافت از طریق ایمیل پژوهشگران یا تکمیل آن به صورت دستی بتوانند به آسانی نسبت به ثبت اطلاعات آنها در سامانه سمات و تکمیل اطلاعات طرح های خود اقدام نمایند و این کار باعث تسریع در فرایند ثبت طرح ها گردد.
نشست ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مدیران ستادی و مسئولان دستگاههای اجرایی منتخب، در ساختمان مرکزی وزارت علوم، برگزار شد. 15 آبان 96
دکتر وحید احمدی، رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری، در این نشست گفت: «در این نمایشگاه، دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار، محصولات فناورانه تولیدی در واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان ارائه و با متقاضیان آن محصولات قرارداد فروش منعقد میشود. در سال گذشته حدود ۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد بین متقاضیان و عرضهکنندگان دانش و فناوری به امضا رسید و امیدواریم امسال این امر پربارتر باشد.»
وی افزود: «برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری یکی از اصلیترین برنامههای این هفته است. این مراسم ۲۵ آذر که به عنوان "روز پژوهش، فناوری و سرمایه ملی" نامگذاری شده است، با حضور رییسجمهوری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار و فناوران، پژوهشگران و همچنین مهارت برتر دستگاهها و مراکز پژوهش و فناوری کشور معرفی و تجلیل میشوند.»
احمدی درباره سیاست کلان دولت مبنی بر ضرورت ورود به مرحله جدیدی از توسعهیافتگی ادامه داد: «این امر جز با هماهنگی و همکاری دستگاههای اجرایی محقق نخواهد شد و دستگاههای اجرایی علاوه بر ارائه دستاوردهای پژوهش و فناوری، نیازهای خود در این حوزهها را نیز ارائه کنند.»
دکتر رضا ملکزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این نشست با بیان اینکه اداره کل غذا و دارو مقررات ویژهای دارد، گفت: «به عنوان مثال فردی که دارو یا ابزاری تولید کرده، سیستمی وجود دارد که باید از طریق آن ارزیابی شود. بحث سلامت مردم بسیار حساس است و برخی از داروها شاید تا سه سال باید مورد ارزیابی قرار گیرند، بنابراین یکی از بزرگترین مشکلات این است که اگر بخواهید دارو یا ابزاری را به بازار ببرید، پروسه خاصی باید طی شود.»
او درباره تولیدات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: «۵۰ درصد اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش سلامت جذب شده است و حدود ۳۵ درصد شرکتهای دانشبنیان، در بخش سلامت مشغول فعالیت هستند.»
برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استانها از ۴ آذر
دکتر جلال بختیاری، مدیرکل حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم نیز گفت: «از مسئولان دستگاههای اجرایی و پارکهای علم و فناوری انتظار داریم بخش استانی هفته پژوهش و فناوری را بسیار جدیتر از سالهای قبل نظارت کنند و امسال برای نخستین بار بخش ایدههای برتر، در داخل پارکهای علم و فناوری در داخل استانها مدیریت میشود و از میان طرحهای ارائه شده، سه طرح در کل استان انتخاب و به ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری ارسال میشود.»
دبیر ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری در ادامه نظارت استانی مسئولان و نمایندگان پارکهای علم و فناوری را امری جدی برشمرد و افزود: «امسال سعی کردیم شعار، پوستر و امکانات را در سطح کشور یکسانسازی کنیم و همه ستادها در قالب ستاد استانی فعالیت کنند. امسال نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری در استانهای کشور از ۴ آذر آغاز میشود و برای همه مدیران ستاد بازدیدهای استانی در نظر گرفته شده و هر مدیر از دو استان بازدید خواهد کرد.»
او ادامه داد: «امسال هدف این است که حداقل نسبت به گذشته ۲۰ درصد افزایش را در تقویت برنامههای استانی داشته باشیم و از مسئولان انتظار داریم که گزارشهای استانی خود را برای ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری ارسال کنند تا بتوانیم با بررسی این گزارشها، برنامههای ستاد ملی را به بهترین شکل ممکن برگزار کنیم.»
دکتر مجید متقیطلب، دبیر نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار از ارتقای سامانه ارزیابی طرحهای فناوری متقاضی شرکت در نمایشگاه هفته پژوهش سال جاری خبر داد و گفت: «امسال، علاوه بر سطح آمادگی فناوری برای تجاریسازی و جذب سرمایه، سطح برنامهریزی طرحهای فناوری نیز ارزیابی و اعلام میشود.»
رئیس پارک علم و فناوری گیلان، اضافه کرد: «سامانه ارزیابی طرحهای فناوری متقاضی شرکت در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری براساس استانداردهای بینالمللی راهاندازی شده است و اگر مخترعان و صاحبان این طرحها بتوانند با پاسخ مستدل و مستند به سئوالات این سامانه، بتوانند سطح فناوری طرح خود را مشخص کنند، مانند این است که در یک ارزیابی معتبر بینالمللی شرکت کردهاند.»
او گفت: «علاوه بر استفاده از خوداظهاری در سامانه ارزیابی فناوری ایران (سافا)، از حدود ۲۰۰ محقق و عضو هیات علمی دانشگاه به عنوان داور برای بررسی طرحهای فناوری متقاضی شرکت در نمایشگاه هفته پژوهش استفاده خواهد شد.»
رئیس پارک علم و فناوری گیلان ادامه داد: «سرمایهگذاران نیز میتوانند در سامانه ارزیابی فناوری ایران (سافا)، ثبتنام کرده و با مشاهده و بررسی فناوریهای ثبت شده، مناسبترین و ارزشمندترین فناوریها را پیدا کنند و بر روی آنها سرمایهگذاری کنند.»
حضور صندوقهای سرمایهگذاری وزارت صنعت - فنبازار امسال
دکتر متقیطلب گفت: «از جمله بخشهای پیشبینی شده برای هفته پژوهش و فناوری و فن بازار سال جاری، رونمایی دستاوردهای پژوهشی و فناوری منتخب مراکز دانشگاهی، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و مؤسسات تحقیقاتی در محل نمایشگاه و فن بازار است، با توجه به اهمیت این بخش، از مراکز دانشگاهی، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و سازمانهای اجرایی درخواست میشود تا دستاوردهای پژوهش و فناوری برجسته و منتخب خود را برای رونمایی توسط مسئولان برتر کشور به دبیرخانه نمایشگاه معرفی کنند.»
متقیطلب درباره انعقاد قرارداد از سوی مراکز پژوهشی حاضر در این نمایشگاه و سرمایهگذاران به ارزش ۷۰ میلیارد تومان در سال گذشته گفت: «این قراردادها کاملاً عملیاتی هستند و در آیین افتتاحیه نمایشگاه سال جاری، گزارش پیشرفتهای صورت گرفته ارائه خواهد شد.»
او در ادامه از حضور پررنگ بانکها و موسسات مالی و اعتباری در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار خبر داد و افزود: «صندوقهای سرمایهگذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در نمایشگاه امسال حضور خواهند داشت.»
متقیطلب افزود: «در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار امسال، پنلهای تخصصی متعددی برگزار میشود و از نمایندگان همه دستگاههای اجرایی برای حضور در این پنلها و بیان نیازهای پژوهشی خود دعوت میشود.»
هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار از ۲۲ تا ۲۶ آذر در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
دکتر وحید احمدی معاون پژوهشی وزیر علوم در بازدید از غرفه خبرگزاری مهر در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در خصوص بودجه پژوهشی اظهار داشت: دولت با تمام محدودیتهای مالی در سال گذشته جدول ۱۴ را پیشنهاد داد ولی به تصویب مجلس نرسید.
دبیر کل شورای عالی عتف با تأکید بر اینکه شاید باید بیشتر روی این موضوع کار و با فرمولهای اجراییتر، بودجه جدول ۱۴ ارائه میشد، گفت: متأسفانه در سال ۹۵ بودجه جدول ۱۴ به هر دلیلی اجرایی نشد. این در حالی بود که بودجه پژوهشی به تصویب کمیسیون آموزش عالی رسیده بود.
احمدی افزود: باید به جای رد و حذف بودجه جدول ۱۴، یک فکر و راهکار جدیدی ارائه میشد زیرا این بودجه پژوهشی نیاز خیلی از دانشگاهها را رفع می کرد.
معاون پژوهشی وزیر علوم تصریح کرد: در بودجه جدول ۱۴ پیشبینی شده بود که معادل کل اعتبار پژوهشی کشور در قالب این جدول دیده شود تا بتوانیم از نیم درصد به یک درصد در بحث پژوهشی صعود پیدا کنیم.
وی با تأکید بر اینکه اکنون در فصل بودجه هستیم و قرار است تا نیمه آذرماه بودجه پژوهشی بسته شود، خاطرنشان کرد: تقاضای ما این است که بودجه جدول ۱۴ با فرمول بهتری به مرحله اجرایی برسد.
احمدی اظهار داشت: بسیاری از بدهی ها به مجلات و منابع علمی، بودجه پارکها، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و حق عضویتها، طرحهای کلان همه با بودجه جدول ۱۴ دیده شده بود.
معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان اینکه این بودجه برابر بر ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است، تصریح کرد: انتظار داشتیم حتی ۵۰ درصد آن هم تأمین میشد که با آن میتوانستیم نیمی از مشکلات را برطرف کنیم.
دبیر کل شورایعالی عتف با بیان اینکه در بودجه سال ۹۶، ۴۰۰ میلیون دلار هم به غیر از بودجه جدول ۱۴ برای زیرساخت آزمایشگاههای دانشگاهها که جزو نیازهای جدی است، باید مد نظر قرار میگرفت، گفت: این ۴۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه دولت پیشبینی شده بود که حذف شد. این میزان بودجه در قالب ارزآوری بود.
به گفته احمدی، درخواست داریم برای سال ۹۷ این میزان بودجه پژوهشی که ممکن است حتی بیشتر شود، مد نظر قرار بگیرد.
معاون پژوهشی وزیر علوم افزود: همچنین درخواست ما این است که حداقل این ۴۰۰ میلیون دلار برای سال ۹۷ در نظر گرفته شود.
دکتر وحید احمدی در بازدید از غرفه آنا در نمایشگاه مطبوعات درباره آییننامه اجرایی قانون مقابله با تخلف علمی و خلاهای قانونی در زمینه پایاننامه فروشی به خبرنگار دانشگاه گفت: در لایحهای که تصویب شد به این موضوع اشاره شده است و با شرکتهای و افرادی که پایاننامه میفروشند برخورد میشود.
او ادامه داد: پیشنویس آییننامه اجرایی قانون مقابله با تقلب در آثار علمی تهیه شده است و بعد از تصویب در هیات دولت، برای اجرا به دانشگاهها ابلاغ خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم دربارههای ویژگیهای آییننامه اجرایی، افزود: «آییننامه صراحت دارد و سطح جزای هر یک از اجزای جرایم مشخص شده است. براین اساس وزارت علوم میتواند مانند ضابطین دادگستری برخورد کنند.»
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، رئیسجمهور قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی را جهت اجرا به وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ کرد.
در ابلاغیه رئیسجمهور آمده است: در اجرای اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران " قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی " که در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ 31/05/1396 مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 8/6/ 1396 به تایید شورای نگهبان رسیده جهت اجرا ابلاغ میشود.
براساس ماده واحده این قانون تهیه، عرضه و یا واگذاری آثاری از قبیل رساله، پایاننامه، مقاله، طرح پژوهشی، کتاب، گزارش یا سایر آثار مکتوب و یا ضبط شده پژوهشی، علمی و یا هنری اعم از الکترونیکی و یا غیر الکترونیکی توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی به قصد انتفاع و به عنوان حرفه یا شغل - با هدف ارائه کل اثر و یا بخشی از آن توسط دیگری به عنوان اثر خود جرم بوده و مرتکب یا مرتکبان علاوه بر واریز وجوه دریافتی به خزانه دولت مشمول مجازات به شرح زیر است:
1_ ارتکاب جرم توسط شخص حقیقی مشمول مجازات جزای نقدی درجه 3 و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه 6 است.
2_ در صورت ارتکاب جرم توسط شخص حقوقی علاوه بر مجازات مرتکب و مدیران و گردانندگان مربوطه - مجازات شخص حقوقی حسب مورد مطابق مواد (20)( 21) و (22) قانون مجازات اسلامی مصوب 1392/2/1 تعیین میگردد.
در تبصره 7 این قانون آمده است : وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مکلفند جهت پیشگیری از جرائم موضوع این قانون اقدامات زیر را انجام دهند:
1- ترویج فرهنگ احترام به حقوق مالکیت فکری از طریق گنجاندن دروس ذیربط و اصلاح سرفصل برنامههای درسی و برگزاری کارگاههای آموزشی
2- الزام دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی به اعمال نظارت دقیق بر رعایت حقوق مالکیت فکری در آثار علمی و پایاننامهها و رسالههای دانشجویی
3- اعمال مجازات انتظامی اخراج دانشجو یا ابطال پایاننامه و رساله یا مدرک تحصیلی در صورت احراز تخلف تقلب علمی با توجه به میزان تخلف
4- اعمال مجازات انتظامی تنزل رتبه یا پایه عضو هیئت علمی، اخراج - لغو قرارداد در صورت احراز تخلف تقلب در آثار علمی با توجه به میزان تخلف
همچنین در تبصره 9 آمده است :دانشگاهها، پژوهشگاهها، موسسات آموزش عالی پژوهشی فناوری دولتی و غیردولتی زیر نظر وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله دانشگاه علمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی، جهاد دانشگاهی، حوزههای علمیه، موسسههای آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی، موسسههای وابسته به دستگاههای اجرایی و دانشگاه فرهنگیان موظف هستند از این پس پیشنهادها (پروپوزالها)، پایاننامهها و رسالههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود را که فاقد طبقهبندی هستند در سامانههای اطلاعاتی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایران داک) ثبت و تایید و فایل تمام متن و نتیجه را همانندجویی کنند.
ارائه گواهی ثبت و بارگذاری فایل تمام متن و نتیجه همانندجویی این مدارک برای هرگونه پرداخت مالی به استادان راهنما، مشاور و داور و تخصیص امتیاز در ترفیع و ارتقاء آنها و همچنین دانشجویان الزامی است.
انتهای پیام/
ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری در نظر دارد به منظور انسجام بیشتر در برگزاری مراسم استانی و ایجاد بسترهای لازم جهت تعامل پایدار میان عرضه کنندگان و بهره برداران دستاوردهای پژوهش و فناوری، با همکاری دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری و دستگاه های اجرایی استان و مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور، نسبت به سامان بخشیدن به مراسم هفته پژوهش و فناوری استانی اقدام نمایید. دستورالعمل ضمیمه خبر می باشد.
منبع: سایت معاونت پژوهش و فناوری -وزارت علوم و تحقیقات و فناوری