پژوهش لرستان

به مطالعه ، تحقیق و پژوهش اهمیت بدهید. مقام معظم رهبری

پژوهش لرستان

به مطالعه ، تحقیق و پژوهش اهمیت بدهید. مقام معظم رهبری

پژوهش لرستان
بسم الله الرحمن الرحیم
این سایت جهت اطلاع رسانی و ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری استان لرستان ایجاد گردیده است.
نظرات پیشنهادی خود را در انتهای مطالب برای ما بفرستید.
و ما توفیقی الا بالله العلی العظیم
مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری استان لرستان
بایگانی
پیوندها
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

در یکصد و سی و هشتمین جلسه کمیسیون دائمی عتف بررسی شد:

به روز رسانی فهرست سیاست ها و اولویت های پژوهش و فناوری

تهران- ایرنا- قائم مقام دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) گفت: به روز رسانی فهرست سیاست ها و اولویت های پژوهش و فناوری از موضوعات دستور کار جلسه یکصد و سی و ششمین کمیسیون دائمی شورای عالی عتف بود.

http://media.snn.ir/original/1393/11/16/IMG15182593.jpg

'محمد ابویی اردکانی' عصر چهارشنبه در حاشیه صد و سی و

ششمین کمیسیون دائمی شورای عالی عتف که در محل وزارت علوم برگزار شد، در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: شورای عتف بالاترین مقام هماهنگ کننده دولت در امور پژوهش و فناوری است و سالی یکبار فهرست پژوهش و فناوری کشور را تهیه می کند.
وی افزود: ما در دولت یازدهم، فهرست سیاست ها و اولویت های پژوهش و فناوری دو سال 93 و 94 را در سال 92 اعلام کردیم. حال این فهرست باید برای سال 95 به روز رسانی شود.
اردکانی ادامه داد: از این رو، از پنج ماه گذشته دبیرخانه شورای عالی عتف مطالعات منظمی را در این خصوص آغاز کرده و کل سوابق و اولویت گذاری ها از زمان دولت اصلاحات تاکنون مورد بررسی قرار گرفته است و در کمیسیون های هماهنگی شورای عالی عتف در خصوص این اولویت ها بحث و بررسی شده است.
قائم مقام دبیرکل شورای عالی عتف ادامه داد: در این بررسی ها روش شناسی تهیه فهرست سیاست ها و اولویت های پژوهش و فناوری را مشخص کردیم.
ابویی اردکانی گفت: قرار است این موضوع در همایشی که حدود یک ماه آینده برگزار می شود، اعلام شود.
وی خاطرنشان کرد: کلیه دست اندرکاران سیاستگذاری کشور اعم از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستاد برنامه ششم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شورای عالی عتف در این همایش حضور دارند و قرار است در آن، اعضای کمیسیون های شورای عالی عتف جنبه های مختلف این روش شناسی را مورد بررسی قرار دهند.
قائم مقام دبیر کل شورای عالی عتف گفت: براین اساس کمیسیون های تخصصی در حوزه های بخشی کشور مانند بخش امنیت، بخش زیرساخت و راه، بخش آب و کشاورزی و ... باید اولویت های بخشی خود را اعلام کنند.
ابویی اردکانی با اشاره به اولویت های علوم و زیربنایی نیز گفت: اولویت های دیگری نیز در حوزه علوم زیربنایی مانند علوم پایه و انسانی داریم که برای آنها نیز کمیسیون های تخصصی خواهیم داشت تا اولویت های تخصصی حوزه علوم زیربنایی را برای ما بررسی کنند.
وی ادامه داد: در حوزه منطقه ای در استان ها نیز نیازهای استانی داریم همچنین پنج منطقه ویژه علم و فناوری داریم بنابراین در آن همایش اعلام می شود که به چه ترتیبی از طریق استان ها، نیازهای خاص استان ها را جمع آوری کنیم.
قائم مقام دبیرکل شورای عالی عتف تاکید کرد: باید اولویت ها را با اسناد بالادستی هماهنگ کنیم به طوری که سیاست های اقتصاد مقاومتی و سیاست های علمی و فناوری که مقام معظم رهبری در سال گذشته اعلام کرده اند، به روز شود.
ابویی اردکانی درباره مهمترین اولویت های پژوهشی و فناوری در سال 94 گفت: در به روز رسانی فهرست سیاست ها و اولویت های پژوهش و فناوری برای سال 94 که در سال 92 انجام دادیم، طرح های کلان ملی در حوزه پژوهش و فناوری که در دولت دهم تصویب شده بودند ، ارزیابی شد و طرح های صاحب شناسنامه که حامی داشتند به عنوان اولویت مورد حمایت اعلام کردیم.
وی خاطرنشان کرد: هنوز نیز تلاش داریم که حمایت از این طرح ها ادامه یابد.

*** اولویت آب و مدیریت منابع آب، اولویت محیط زیست و اولویت در انرژی باید از سه اولویت اول کشور باشند
وی همچنین خاطرنشان کرد: در صدو سی و ششمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف توافق شد که از طریق اولویت گذاری، اولویت های برجسته و بزرگی داشته باشیم که بتوانند مسائل روز جامعه را حل کنند.
وی ادامه داد: این اولویت ها عبارتند از اولویت آب و مدیریت منابع آب، اولویت محیط زیست، اولویت در انرژی و اولویت استحکام درونی نظام جمهوری اسلامی مانند ایمنی و غیره.
ابویی اردکانی گفت: این اولویت ها باید از سه یا چهار اولویت اول کشور باشند و باید همه منابع را حول آنها گرد کنیم.

*** تبعیت از یک قانون منطقی برای تامین منابع اولویت ها
قائم مقام دبیرکل شورای عالی عتف گفت: تجربه اولویت گذاری تاکنون این بود که به چیزی نه گفته نمی شد اما باید از این قانون منطقی 20-80 تبعیت کرد به طوری که 80 درصد منابع به 20 درصد اول اولویت ها تخصیص داده شود.
ابویی اردکانی افزود: اگر این قانون انجام شود می توانیم تا حدودی از مشکلات جامعه را حل کنیم.

*** حمایت از تجارب مدیریت و گردآوری داده های پژوهش و فناوری
قائم مقام دبیر کل شورای عالی عتف گفت: از دیگر مسائلی که در جلسه امروز تاکید شد، تجاربی بود که در دستگاه ها در زمینه گردآوری داده های پژوهشی و فناوری انجام می شود.
ابویی اردکانی افزود: باید در شورای عالی عتف این تجارب مدیریت و گردآوری داده های پژوهشی و فناوری را مورد حمایت قرار دهیم چرا که از مسائلی که امروز در کشور مطرح است این است که باید ارزیابی از وضعیت علمی و فناوری در کشور داشته باشیم.
*** تقویت سامانه سمات
قائم مقام دبیرکل شورای عالی عتف با اشاره به اینکه از نظر سیاست گذاری باید نگاه کلان داشته باشیم گفت: در جلسه امروز تصمیم گیری شد که سامانه سمات ملی را تقویت کنیم.
ابویی اردکانی با اشاره به اینکه هر وزارتخانه از قبیل وزارت نفت، وزارت علوم، وزارت کشور و غیره دارای سامانه سمات هستند، گفت: اگر این سامانه ها در وزارتخانه تقویت شود بعد می تواند در سطح ملی داده ها را به طور اتوماتیک گرفت.

*** آماده سازی آزمایشی سامانه ساعت (سامانه عرضه و تقاضای پژوهشی)
قائم مقام دبیرکل شورای عالی عتف گفت: هم اکنون یک محیط الکتریکی با نام سامانه ساعت به صورت آزمایشی آماده شده است.
ابویی اردکانی ادامه داد: این سامانه از سوی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران و به سفارش ما آماده شده است.
وی خاطرنشان کرد: سامانه ساعت یک محیط تبادلی میان دستگاه هایی است که سفارش پژوهش می دهند و پژوهشگرانی که می خواهند پژوهش انجام دهند.
وی افزود: اگر بتوانیم سامانه ساعت را رشد دهیم یک محیط تبادلی برای همه دستگاه هایی که سفارش پژوهشی می دهند فراهم می شود.

*** طرح های کلان ملی به سالی 180 میلیارد تومان پول نیاز دارند
قائم مقام دبیرکل شورای عالی عتف با اشاره به اینکه کشور در زمینه تزریق پول برای طرح های کلان ملی در سال های بدی از لحاظ منابع عمومی به سر می برد گفت: ردیف بودجه ای که برای طرح های کلان ملی در اختیار شورای عتف قرار دارد از محل سایر درآمدها است و جزء ردیف های اجرایی دولت نیست.
ابویی اردکانی افزود: طبق برآورد شورای عالی عتف پول لازم برای طرح های کلان ملی عددی حدود سالی 180 میلیارد تومان برای کل طرح های کلان ملی است.
وی ادامه داد: اما در دو سال اخیر فعلا حدود 50 درصد داده شده است و هم اکنون مشکل روز ما برای طرح های کلان ملی مشکل مالی است.

*** طرح های کلان ملی دارای اسناد راهبردی می شوند
قائم مقام دبیرکل شورای عالی عتف گفت: ارزیابی طرح های کلان ملی کامل شده و برای تثبیت این طرح ها در کشور سرگرم تهیه اسناد استراتژیک هستیم.
ابویی اردکانی گفت: براساس اسناد استراتژیک هر طرح دارای اسنادی شامل نقشه راه فناوری، برنامه های استراتژیک، ساختار شکست پروژه ها و تقسیم کار میان دستگاه ها خواهد بود.
وی افزود: این اسناد موجب بیمه طرح ها می شود.
ابویی اردکانی در خصوص تامین مالی طرح های کلان ملی نیز گفت: طبق روشی که اکنون اتخاذ کردیم صندوق های پژوهش و فناوری کشور را حمایت می کنیم تا پول عتف را به طرح های کلان ملی تزریق کنند.
انتهای پیام /*

تاریخ خبر: 27/08/1394

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی