فراخوان اولویت های پژوهشی دستگاههای اجرایی استان لرستان سال 1401
توجه: پژوهشگران و دانشگاههای استان لرستان در اولویت اول می باشند.
این فراخوان رسما تا تاریخ 1401/08/12 تمدید گردید. (نامه تمدید به دانشگاهها ابلاغ شد)
توجه: پژوهشگران و دانشگاههای استان لرستان در اولویت اول می باشند.
این فراخوان رسما تا تاریخ 1401/08/12 تمدید گردید. (نامه تمدید به دانشگاهها ابلاغ شد)
سازمان برنامه و بودجه کشور
این دستورالعمل شیوه مسئله یابی و فرایند گردآوری اولویت های پژوهشی دستگاههای اجرایی استانها و نحوه بررسی و انتخاب عناوین اولویت دار را مشخص می نماید و در نهایت وضعیت فراخوان و قرارداد و ثبت طرحها در سامانه سمات را تعیین می کند.
شما می توانید برای دریافت آیین نامه اجرایی از لینک ذیل اقدام فرمائید:
ابتدا کاربرگ خلاصه طرح برای صاحبان ایده را از اینجا دانلود کرده و پس از تکمیل آن برای ثبت نام روی لینک زیر کلیک نمایید.
معاونت پژوهشی مرکز آموزش مدیریت دولتی در راستای مدیریت شبکه های علمی در جهت تولید و انتقال دانش در حوزه نظام اداری و اداره امور عمومی و با درک اهمیت استفاده از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان در نظام اداره کشور، در نظر دارد، شماره پانزدهم فصلنامه تخصصی«مطالعات و پژوهش های اداری» را به موضوع «شرکت های دانش بنیان و بهبود نظام اداری» با محورهای ذیل اختصاص دهد.
از نویسندگان و پژوهشگران گرامی دعوت می شود با مراجعه به «سامانه فصلنامه» در پورتال مرکز آموزش مدیریت دولتی به آدرس ww.smtc.ac.ir مقالات خود را تا تاریخ ۱۴۰۱/۰۷/۳۰ ارسال نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر، با دبیرخانه فصلنامه واقع در دفتر پژوهش و همکاری های علمی و بین المللی، به شماره های۰۲۱۴۲۵۰۱۴۱۶ و ۰۲۱۴۲۵۰۱۵۵۲ تماس حاصل فرمایید.
در ضمن آرشیو مقالات فصلنامه در پایگاه مجلات تخصصی نور و بانک اطلاعات نشریات کشور قابل مشاهده است.
حکمرانی خوب نقشه راهی است که کشورهای مسلّط جهان و کشورهای غربی پیش روی کشورهای جهان سوم ترسیم کرده اند و حرکت روی این نقشه، تأمین کننده منافع کشورهای مسلّط است (ناظمی اردکانی، 1387، ص107). بر این اساس، حکمرانی خوب و شاخص های آن، که توسط نهادهای بین المللی تعریف و تبیین شده است، نمی تواند الگو و برنامه ای متعالی برای پیشرفت و توسعه جامعه بشری، به ویژه کشورهای در حال توسعه و همچنین کشورهای اسلامی، باشد. زیرا اولاً، حکمرانی خوب و شاخص های آن مبتنی بر جهان بینی مادی (همان، ص 107) است، و ثانیاً، حکمرانی خوب و شاخص های آن در مقاطع مختلف تاریخی، عامل بحران های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و نظامی در غرب و جهانی پیرامون بوده است (همان).
اصل مقاله
عنوان طرح : شناسایی و تحلیل موانع استقرار مدیریت دانش در دستگاهها اجرایی استان لرستان بر اساس روش نظریۀ دادهبنیاد به منظور ارائهی یک مدل کیفی
کارفرما : سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان لرستان
دانشگاه مجری : دانشگاه لرستان
مجری پژوهشگر : دکتر احسان گرائی
سال خاتمه : 1400
چکیده:بایستی توجه داشت که سیاست گذاری استقرار نظام مدیریت دانش در دستگاههای اجرایی در دو سطح فرابخشی – مجلس شورای اسلامی و هیئت دولت و مانند آن - و درون بخشی- دستگاههای اجرایی صورت میگیرد و دستگاههای اجرایی بازوان اجرایی این سیاستها و راهبردها هستند. از اینرو، سیاست ها غالباً نتیجه تصمیمات چندگانه نیستند بلکه نتیجه تصمیمات چندگانه گرفته شده از سوی تصمیم گیرندگان چندگانه هستند. بر همین اساس برگزیدن الگوی مدیریتی مناسب برای استقرار نظام مدیریت دانش متغیری وابسته از الگوی رهبری آن است. نبود استقلال دستگاه های اجرایی در اصلاح فرایندهای کار، بی ثباتی و کم تجربگی مدیران، تصمیم های غیرکارشناسی، نبود سیستم نظارت و ارزیابی، بی تناسبی میان برنامه ها و بودجه ها و عواملی که قبلاً ذکر شده همگی استقرار مدیریت دانش را با چالش های بزرگی مواجه خواهند کرد. بدون شک آگاهی سیاست گذاران و مدیران اجرایی از مزایایی مدیریت دانش و توانایی آنها در برقراری ارتباط منطقی میان موانع مختلف و تأثیرات آنها بر یکدیگر میتواند زمینه ساز استقرار مدیریت دانش در دستگاههای اجرایی باشد. سیاست گذاران، برنامه ریزان و مدیران اجرایی کشور در برنامه ریزی برای استقرار نظام مدیریت دانش به تمامی ارکان آن و روابط متقابل میان آنها توجه داشته باشند؛ زیرا هرگونه تغییر و تحول در هر رکن در صورتی بی توجهی به ارکان دیگر سودمند نخواهد بود.
کلید واژه ها: مدیریت دانش، استقرار مدیریت دانش، دستگاههای اجرایی، استان لرستان
خرمآباد - ایرنا - مردم ولایت مدار خرم آباد عصر یکشنبه با برپایی راهپیمایی امت رسول الله (ص)، ضمن محکوم کردن هتک حرمت مقدسات، با مقام معظم رهبری تجدید پیمان کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم همیشه در صحنه و انقلابی خرم آباد با حضور گسترده در این راهپیمایی که از چهارراه بیمارستان شهدای عشایر تا میدان۲۲ بهمن این شهر برگزار شد با سردادن شعارهایی اقدامات خشونت آمیز فریب خوردگان اخیر در ناآرامی روزهای گذشته را محکوم کردند.
راهپیمایان همچنین با شعارهای «لبیک یا زینب»، «لبیک یا خامنه ای»، «لبیک یا حسین» و «ما همه با هم هستیم، یار ولایت هستیم» از اغتشاشگران ناآرامی های اخیر برائت جستند.
این راهپیمایی در راستای محکومیت اغتشاشات اخیر، هتک حرمت به قرآن، مساجد و نوامیس برگزار شد که عده ای فریب خورده به بهانه مرگ مرحومه مهسا امینی در برخی نقاط انجام دادند.
در این راهپیمایی اقشار مختلف مردم، جوانان، احزاب و گروه های سیاسی، خانواده معظم شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران حضور داشتند.
عنوان طرح : شناسایی و اولویت بندی عوامل مؤثر بر تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی برای استان لرستان
کارفرما : سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان لرستان
دانشگاه مجری : دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره)
مجری پژوهشگر : دکتر رضا معبودی
ناظر : دکتر محبوبه دلفان
سال خاتمه : 1401
چکیده : دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی به عنوان یکی از مهمترین اهداف هر کشور در سطح ملی و منطقه ای محسوب میشود که همواره توجه سیاستگذاران را به خود جلب کرده است. با توجه به اهمیت موضوع، طرح حاضر سهم عوامل موثر بر تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی در لرستان را محاسبه کرده است. برای این منظور نخست سهم عوامل موثر بر رشد اقتصادی واقعی در لرستان بر پایه سه الگوی رشد برآورد شده اند. سپس سهم عوامل موثر بر تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی در هریک از الگوها محاسبه شده اند. در نهایت میزان تغییرات سهم ها از میزان واقعی سهم اندازه گیری شده است.
نتایج الگوی اول نشان میدهند موجودی سرمایه فیزیکی بیشترین سهم از رشد اقتصادی واقعی و مطلوب را به خود اختصاص میدهد. توسعه مالی و نابرابری درآمد نیز به ترتیب کمترین سهم از رشد اقتصادی واقعی و هدفگذاری شده را دارا می باشند. همچنین به منظور تحقق رشد 8 درصدی در لرستان لازم است سهم موجودی سرمایه فیزیکی، تجارت و اندازه دولت از رشد اقتصادی به ترتیب 2.47 ،58.3، و 0.76 درصد افزایش و سهم نابرابری درآمد، تورم و توسعه مالی به ترتیب 45 ، 8.59 ، 2.93 درصد کاهش یابند.
یافته های حاصل از برآورد الگوی دوم نیز نشان میدهند موجودی سرمایه فیزیکی بیشترین سهم و نابرابری درآمد کمترین سهم از رشد اقتصادی واقعی و هدفگذاری شده را به خود اختصاص میدهند. همچنین برای تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی در لرستان لازم است سهم نابرابری درآمد و تورم از رشد اقتصادی به ترتیب 96.11 و 12.09 درصد کاهش و سهم سرمایه اجتماعی، موجودی سرمایه فیزیکی، سرمایه انسانی و اشتغال به ترتیب 20.85 ، 0.42 ، 14.9 و 15.27 درصد افزایش یابند.
براساس الگوی سوم نیز بخش خدمات بیشترین و بخش معدن کمترین سهم از رشد اقتصادی واقعی و هدفگذاری شده را به خود اختصاص میدهند. علاوه براین به منظور تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی در استان باید سهم بخش کشاورزی و معدن از رشد اقتصادی به ترتیب 8.1 و 24.8 درصد افزایش و سهم بخش صنعت و بخش خدمات از رشد اقتصادی به ترتیب 5.38 و 2.81 درصد کاهش پیدا کنند.
کلید واژه ها: رشد اقتصادی، رویکرد ارزش شیپلی-اون ، استان لرستان
عنوان طرح : شناسایی و ارزیابی عوامل موثر بر توسعه شرکتهای دانش بنیان در استان لرستان با هدف تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی؛ ارائه راهکارها با رویکرد اقدام پژوهی
کارفرما : سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان لرستان
دانشگاه مجری : دانشگاه لرستان
مجری پژوهشگر : دکتر علی شریعت نژاد
ناظر : دکتر طاهره طولابی
سال خاتمه : 1401
چکیده: اقتصاد دانش بنیان، اقتصاد نوینى است که در آن تولید، توزیع و استفاده از دانش، منبع اصلی رشد و ایجاد ثروت است. موتور محرک چنین اقتصادهایی شرکت هاى دانش بنیان هستند که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و همچنین تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری های برتر نقش دارند. در حقیقت موتور محرک اقتصادهای دانش بنیان، شرکت های دانش محور و دانش بنیان هستند که با نیروی خارق العاده خلاقیت و نوآوری اقتصاد کشور را به سمت رشد و توسعه سوق می دهند. به گواه آمار، شرکتهای دانش بنیان فنآور محرک توسعه اقتصادی در چند دهه اخیر بوده اند و حمایت از آنها به یکی از نقاط اصلی تمرکز در سیاست- های ملی فناوری و نوآوری تبدیل شده است. لذا پژوهش حاضر با هدف شناسایی و ارزیابی عوامل موثر بر توسعه شرکت- های دانش بنیان در استان لرستان با هدف تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی و ارائه راهکارها با رویکرد اقدام پژوهی انجام پذیرفت. این پژوهش در زمره تحقیقات کاربردی است که با رویکرد توصیفی و اکتشافی انجام شده و از نظر دادههای گردآوری شده دارای ماهیت آمیخته به صورت کیفی و کمی و از نظر فلسفه تحقیق در بخش پژوهش های قیاسی استقرایی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش، خبرگان مشتمل بر افراد صاحب نظر در سازمان های مدیریت و برنامه ریزی استان لرستان، پارک علم و فناوری، مدیران شرکت های دانش بنیان و اساتید دانشگاه هستند که بر اساس اصل کفایت نظری 30 نفر از آنان با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کمی پرسشنامه و در بخش کیفی مصاحبه است که روایی و پایایی آن ها به ترتیب با روش روایی محتوایی و آلفای کرونباخ برای پرسشنامه ها؛ و روایی نظری و پایایی درون کدگذار میان کدگذار برای مصاحبه ها، تایید شد. روش تحلیل در انجام شده است و در Atlas.ti پژوهش حاضر در بخش کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوا و کدگذاری با نرم افزار انجام شده است. در این پژوهش، نتایج بر Spss بخش کمی پژوهش تحلیل داده ها با رویکرد دلفی فازی و نرم افزار اساس فازبندی اجرایی در هفت گام بررسی وضعیت شرکتهای دانش بنیان از نظر شاخص رشد و توسعه، شناسایی موانع ایجاد و توسعه شرکت های دانش بنیان، شناسایی راهکارهای اثرگذاری شرکت های دانش بنیان بر رشد اقتصادی، شناسایی عوامل موثر بر شکل گیری و توسعه شرکت های دانش بنیان، بررسی نقش دولت در توسعه شرکتهای دانش بنیان، ارائه مدل اقدام پژوهی برای شکل گیری، پایداری و توسعه شرکت های دانش بنیان و راهکارهای نهایی ارائه شده است.
کلید واژه ها: استان لرستان، رشد اقتصادی، توسعه، شرکت های دانش بنیان، اقدام پژوهی